HSB Brf Granen informerar Julen 2020


Motorvärmare

Som många av oss märkt har vi under lång tid haft problem med våra motorvärmaruttag, det gäller både själva stolpen och systemet som styr möjligheten att slå på och av via t ex mobilen. Anledningen är, att den underleverantör som Home Solutions samarbetade med och som levererade hela systemet, har gått i konkurs. Det har inneburit att vi inte haft tillgång till några reservdelar och att ingen har förvaltat systemet. Sammantaget – vi har inte kunnat få den hjälp vi behövt.

Nu har Home Solutions kommit en bra bit på väg när det gäller att få fram reservdelar och även hittat resurser som kan underhålla/förvalta det system som vi har. Arbetet med de åtgärder som behöver vidtas för att vi ska känna oss nöjda och kunna använda systemet som det är tänkt har påbörjats, och vi hoppas att allt kommer att vara på plats i slutet av februari. Det gäller både reparationer och systemunderhåll. Fram till dess får vi ha tålamod och sköta inställningarna av motorvärmaruttaget ’manuellt’, dvs direkt vid stolpen.

När julklapparna är öppnade ber vi er sortera kartonger, snören och julpapper enligt följande:

  • Julpapper ska läggas bland pappersförpackningar.
  • Chokladasken och andra papperspaket samt wellpapp sorteras som pappersförpackningar.
  • Presentsnören läggs i restavfallet.
  • Julkort läggs också i restavfallet.
  • Sillburkar och andra glasburkar lämnas bland glasförpackningar och metallocket bland metallförpackningar.
  • Glöm inte att plasten kring skinkan, laxen och gröttuben också bör återvinnas. Lägg dem i behållaren för plastförpackningar.
  • Värmeljus och marschaller läggs i behållaren för metall på återvinningscentralen. Den lilla vekeshållaren i värmeljuset ska tas bort från aluminiumkoppen. Annars sorteras den automatiskt som stål och aluminiumet brinner upp i stålbadet.
  • Trasiga elljus, från till exempel adventsljusstaken, ska lämnas på en återvinningscentral.

God Jul och Gott Nytt År


Hälsningar
Brf Granens styrelse och husombud