Grannsamverkan

En God Jul och ett Gott Nytt år önskas alla människor i samverkan med oss poliser.

Ett minst sagt annorlunda år mycket beroende på Covid 19.  Under våren såg vi en liten minskning av inbrott då många blev hemma. Under sommaren ökade inbrotten med en liten kulmen i samband med skolstarten. Under senhösten blev det åter en minskning av angrepp på bostäder, vilket kan bero på att spridningen av Covid satte fart och människor åter blev kvar i sin bostäder.

En summering av bostadsangrepp Järfälla visar att det i år har anmälts 203 angrepp mot motsvarande period  i fjol då 197 angrepp anmäldes. I Upplands-Bro har haft  en större ökning från 56 i fjol till 80 i år.

Så här års ökar bränderna i bostäder varför det är viktigt att inte lämna levande ljus utan tillsyn. Viktigt att inte elektriska apparater står igång dygn efter dygn då dessa kan överhettas ofta beroende på att det samlats damm i apparaterna. Det kan även uppstå fel i dem. Det finns en risk för brand  i samband med laddning av batterier. Tillsyn av dessa då och då kan förebygga bränder.

Vid Julhandeln ökar risken för fickstölder och i än högre grad inbrott i bilar i samband parkering på de stora handelsplatserna. Risken för inbrott minskar om saker i bilen inte är synliga.

Ni som väljer att åka bort under julhelgen bör samverka med grannar så att er bostad ser ut att vara bebodd.

Hör av er om något konstigt pågår! Albin Näverberg/0708-95 15 08 eller

Mail lpo-jarfalla.kansli@polisen.se.